SWAPINFO

“Ik ga op reis en neem mee”

Georganiseerd door: @kameleonknutselt
#createswapcelebrate

Aantal deelnemers: max 10

Een creatieve swap, met een klein groepje deelnemers. De tijd is ruim genomen, zodat je rustig kun nadenken en brainstormen… Of gewoon lekker vroeg aan slag.

Het doel van deze swap is een ander blij maken met een door jou met zorg samengesteld pakketje. Maar ook: elkaar inspireren.

Het is echt een DIY Swap; de focus ligt bij cadeautjes die je zelf maakt.

Algemeen

DEADLINE

Uitpakdag: zondag 2 mei 2021. Het allerleukste is als we kunnen samen komen om de pakketjes uit te wisselen en er een gezellige dag van kunnen maken.

SWAPMAATJE

Als alle plekjes vol zijn ga ik online (via lootjestrekken.nl) de namen verdelen. Het is tot op de uitpakdag geheim wie er voor jou aan de slag gaat. Houd dus ook stil wie jij als swapmaatje hebt.

INSTAGRAM

Om de “vakantievoorpret” te verhogen vraag ik een paar momenten om iets te delen in jouw feed of stories over jouw voorbereidingen (zoals materialen, schetsen, sneakpeeks). Gebruik hierbij #createswapcelebrate en tag mij @kameleonknutselt. Ik zal hiervoor een oproep doen, maar je mag altijd vaker iets delen, zonder te veel te verklappen.

THEMA

Zomervakantie: ga je op reis of blijf je juist thuis? En welke essentials horen daarbij?

BUDGET

Voor deze swap is geen specifiek budget bepaald. Je kunt aan de slag met spullen die je zelf niet gebruikt of over hebt. Materialen die je al lang geleden hebt gekocht, of iets hergebruikt. Dit is lastig in geld uit te drukken. Maar ook als je iets nieuws koopt, bepaal je dit zelf. Het gaat erom dat je er tijd, liefde en aandacht in steekt.

Inhoud swap

BESTEMMING

Waar gaat de reis naartoe? Is dat “tuinzania” of de andere kant van de wereld? Baseer jouw pakketje op de droombestemming/-reis/-avontuur van je swapmaatje. Dit kan te maken hebben met cultuur, activiteiten, kleuren, eten, gewoontes, klimaat etc.

BAGAGE

Eén van de items is een koffertje of tas waar alles in past. Want je moet het tenslotte met je mee kunnen nemen. Dit mag een #kringloopgelukje zijn, iets wat je upcycled of geheel zelf maakt. Maar je houdt altijd de stijl en smaak van je swapmaatje in je achterhoofd.

REISMAATJE

Samen op avontuur, is nog leuker. Creëer een vriendje die in de koffer of tas mee op reis gaat.

ESSENTIALS

Naast de bagage en de mede-reiziger is er natuurlijk nog een aantal items die je mee neemt op reis. Denk creatief, en verras je swapmaatje. Houd ook hier de bestemming en smaak van je swapmaatje als leidraad.

KAARTJE “Groeten uit…”

Op het kaartje doe je de groeten en onthul je van wie het pakketje afkomstig is.

Omvang swap

HOEVEEL BAGAGE?

Je maakt 7 kadootjes: 1 x tas/koffertje/oid 1 x reismaatje 5 x ‘essentials’ + 1 x kaartje “Groeten uit…”

Je pakket bevat dus altijd 7 kadootjes + 1 kaartje, waarvan er in ieder geval 6 zelfgemaakt zijn. Er zit in ieder geval één ‘grotere’ DIY in, welk onderdeel dat is bepaal je zelf. Als je iets nieuws koopt mag dat, maar houd het op maximaal één item. Bedenk ook goed wat het toevoegt aan het pakketje en dat het echt bij jouw swapmaatje past.

Vergeet ook niet om alles mooi in te pakken!

Extra

Om de uitdaging voor jezelf nog wat groter te maken kun je ervoor kiezen om eens aan de slag te gaan in een ander discipline.
Dit mag je zelf bepalen en met elke discipline kun je ook weer creatief zijn, je mag ze ruim interpreteren.

Voorbeelden van disciplines (Bron: SwapOlympics/Swapjunkie)
> naald en draad – met de hand of de machine, dat maakt helemaal niet uit
> tekenen en schilderen – bijv. op papier of canvas, maar mag op elke ondergrond
> glas en aardewerk – verfraai iets bestaands of maak wat van zulks materiaal
> wol en touw – vlecht, brei, haak, weef, borduur, spin en bewonder
> sieraden en kralen – om jezelf of een muur op te leuken, van natuurlijke materialen
> papier en karton – knutsel iets moois dat vooral bestaat uit dit materiaal
> uit de keuken – iets lekkers, maar je kunt bijv. ook een scrub, zeep o.i.d. bereiden
> recycle – hergebruik en/of upcycle van oude materialen of kringloop items
> DIY freestyle – volledige vrije keuze wat je maakt, hoe en van welk materiaal, er zijn nog zoveel meer opties die hier niet genoemd zijn

Pin It on Pinterest

Share This