Op vrijdag 24 maart 2017 bezocht ik samen met een vriendin het Creative Life Event in de Werkspoorkathedraal, Utrecht.

Happy birthday
Als we jarig zijn plan ik met mijn (creatieve) vriendinnen het liefst een dagje uit of een workshop. Zodoende waren J en ik een tijdje terug op zoek naar een toffe workshop handlettering of brushlettering om onze bdays te vieren. Al snel kwamen we terecht op de website van creativelife.nl waar ik tot op dat moment nog niet eerder van gehoord had. Een event! De website zag er veelbelovend uit en er werden veel workshops aangeboden. Dus het was meer dan alleen een ‘kijken & kopen’-beurs, je kon er gewoon aan de slag! De keus was dan ook snel gemaakt. Wij gingen voor de workshop brushlettering/galaxy letters van Martine (studiosuikerzoet.com).

In de aanloop naar dit event werden er al regelmatig leuke previews geplaatst op instagram en facebook. Bijna dagelijks leken er nieuwe standhouders bij te komen, en ook nieuwe workshops. J kon het niet laten en boekte stiekem nóg een workshop voor ons. Deze keer bij Milou (mevrouwknot.nl). Het kon niet anders; ik kreeg steeds meer zin in ons dagje uit!

Precies op tijd
Met de trein naar Utrecht is normaal gesproken zo gepiept. Maar deze ochtend leek het wel of elke trein lentekriebels had. Er waren veel storingen en uiteindelijk kwamen we een half uur later dan gepland aan bij de Werkspoorkathedraal. 10:55 was het. Precies op tijd. Want de workshop van Mevrouw Knot begon om 11:00. Pfew.

Milou vertelde heel enthousiast over technieken en tips voor het werken met inkt en penseel. En daarna mochten we meteen aan de slag. Bij brushlettering draait het – in tegenstelling tot bij handlettering – erg om de techniek, dus: ‘oefenen oefen oefenen, en vooral ‘niet te streng zijn voor jezelf’ klonkt het. Eerst lijntjes, golfjes en krullen. Toen letters en daarna snel aan de slag om onze eigen tekst te oefenen. Ik had wel wat ervaring met handletteng, sierletters en typografie dus ik vond het wel aardig gaan. Maar op een rechte lijn schrijven was aan deze volle tafel toch wel lastig. Gelukkig ben ik nooit heel erg streng voor mezelf dus aan het eind van deze workshop stond er een mooie gebrushletterde tekst op papier! Yes. Nu nog even op de foto met Mevrouw Knot herself en dan eens rustig de andere stands bekijken…

Too much to see
Zoals ik van te voren al op de website had gezien werden er overal mini-workshops en lezingen aangeboden. Van collage’s knippen tot een lederen clutch maken. En van een totebag zeefdrukken tot een wollen wandkleed weven. Bij de meeste workshops kon je zo aanschuiven, maar een aantal bleek al snel vol te zitten. Gelukkig maar dat wij van te voren hadden gereserveerd. Ook alle andere standhouders waren zeer uiteenlopend. Knutselspulletjes (onmisbaar), megadikke breinaalden met wol (1), tassen, sierraden, kaarten en decoratie. Zelfs planten. Ik maakte even een praatje met de meiden van Atelier Indrukwekkend (2). En we verwonderden ons over de creaties die uit de tiny studio van Flavio Salsano (3) rolden. Met zijn arm in het gips tekende hij in no-time een cute portret! Intussen was het tijd voor een break en haalden we bij Coffeebabes een koffie en een choco met een lekkere koek en een muffin (4). En wederom was de tijd voorbij gevlogen: op naar de volgende workshop.

Hallelujah
We schoven aan bij Studio Suikerzoet en Martine zette een grote pot spekjes op tafel. “Het heet hier niet voor niks Suikerzoet”. De tafel zat al snel vol en Martine zette vlug de laatste spulletjes klaar. Met een geïmproviseerd schoolbord liet Martine enthousiast zien wat er van ons verwacht werd. Of: wat wij van de workshop konden verwachten. Vanmorgen werkten we met penseel en inkt, nu gingen we aan de slag met brushstiften en ecoline. J en ik hadden allebei al een beetje geoefend thuis, maar door de tips en trucs die we hier aangereikt kregen ging er toch weer een wereld voor ons open. “Oooohhhh” en “aaaahhh” en “wauw”. Zelfs Martine werd enthousiast van haar eigen voorbeelden. En wat is er nu leuker dan zo’n enthousiaste juf? Dat is toch de beste leermeester? Bij elke streek kreeg je vanzelf weer nieuwe ideetjes om met andere kleurtjes te testen. Verloopjes, glitters en glans was hier het toverwoord. Ik ben erg enthousiast geworden en kan niet wachten om thuis verder te gaan.

Tot volgend jaar
Nog vol enthousiasme liepen we verder. We waren heel even de weg kwijt. “Ohnee dit hebben we net gezien, we moeten die kant op”. Ahum. We kwamen langs onder andere Gewoon Jip (1) (prachtige rake teksten op kaarten en andere stationary) en Studio Dada (2) (hele bijzondere knuffels van oude kleding). Hier werden we allebei eventjes emotioneel van. Verdoofd liepen we verder en in de buurt van de foodcarts kregen we spontaan trek in een puntzak ambachtelijke frites.

Tegen het einde van de middag, het was ongeveer half vier, concludeerde we dat we toch wel bijna de pijp leeg hadden. Gelukkig hadden we het overgrote deel gezien. Er waren nog enkele stands die we echt niet wilden missen. Voordat we onze jas van de kapstok plukten, shopten we nog wat kadootjes voor onszelf bij Steam Waverz (4) en Met Marjet (3). Alsof we nog niet genoeg meesjouwden kregen we van Flow een (paar) gratis magazine(s) mee naar huis. Moe maar zeer voldaan stapten we in de trein naar huis.

De hal was niet super groot, maar wel groot genoeg om een dag lang je ogen uit te kijken. Het was goed te overzien, ruim opgezet, gezellig druk. En er was overal tijd en ruimte om een praatje te maken met de creatieve koppen. Iedereen was even enthousiast over hun eigen product/stijl en wist dat ook over te brengen. Ik vond het echt een super inspirerende dag.

Dankjewel Creative Life. Volgend jaar kom ik weer.

Dankjewel J. Het was een top dag!

Photocredits: Enkele foto’s heb ik geleend van het genoemde instagramaccount. Check vooral de links, super tof om te volgen!

Pin It on Pinterest

Share This