Ik krijg spontaan rode vlekken. Overal jeuk. En de drang om hele andere nutteloze dingen te gaan doen. Ik moet het huis uit. Opruimen. Wat een ramp is dat. En als je niet opruimt is poetsen ook niet handig. Ik dacht altijd ‘zo ben ik nu eenmaal’. Ik moet het maar accepteren. En iedereen om mij heen ook. En toen ik dit kaartje tegenkwam, heb ik m meteen ingelijst boven mijn bureau…

img_1836

Mocht je je afvragen waarom een opruimblog hier thuishoort… (Dit is toch een crea-blog!?) Rommel en creatief zijn hoort bij elkaar. Nou… Ik begin toch wel ‘last’ te krijgen van mijn ‘aandoening’… Dus er moet iets veranderen.

Chaos op de zolderkamer

“Op zolder is mijn bureau/knutseltafel/werkplekje/kernramp… a.k.a. chaos. Een georganiseerde chaos. Dat wel. Denk ik. Want ik weet heus wel wat er allemaal ligt. Maar waar precies ook alweer?”

“Ik moet even een kadootje inpakken, nouja dat doe ik dan wel beneden op de keukentafel. Twee dagen later. Oh zal de inpakspullen nog even opruimen. Zet het wel vast op de trap… Twee weken later: zie foto).”

Tja, zo kan ik nog wel even doorgaan…

img_1831 img_1835 img_1834

Minimalisme?

Hm dat klinkt wel heel rigoreus. Creatieve mensen gedijen nu eenmaal het beste in een beetje chaos. Zegt men. Maar misschien moet ik me er toch eens in verdiepen. ‘Minimaliseren kun je leren.’ Dat klinkt simpel. Daar moet iedereen toch mee aan de slag kunnen?

Ik volg al een tijdje de facebookpagina “moeders minimalisme” en precies 40 dagen geleden kocht ik het e-book. Ik ben meteen beginnen met lezen. Goed he! Inmiddels ben ik op pagina 8. Uhm ok, dit zet geen zoden aan de dijk…

Toen kwam er dit bericht op mijn pad: “Ha! In 2 uur tijd leer ik je een methode die je helpt op te ruimen met zichtbaar en blijvend resultaat. Door ermee te oefenen ontwikkel je vaardigheden als organiseren, overzicht creëren. Een avond vol praktische tips en vaak ook humor. Mijn doel is dat je vol energie, inspiratie en met jeukende handen naar huis gaat 😉!”
De workshop van Evelien Tielen “Hoera we gaan opruimen”. Dus dat ga ik doen! En hopelijk brengt het wat me beloofd wordt…

img_1825 img_1826 img_1827

Wordt vervolgd… > part 2 < 

Pin It on Pinterest

Share This