Had ik al verteld dat ik mee doe met een nieuwe swap? Ook deze is georganiseerd door Susiwan/swapjunkie.

#ADVENT2016SWAP

In het kort: 24 kleine kadootjes, om af te tellen naar kerstmis. Met als kers op de taart 1 groter kadootje. Ik schreef me in en ben meteen gaan snuffelen naar een leuk DIY idee voor mijn adventkadootjes.

Via pinterest belande ik op de website van Mr. Printables. (Wauw. Daarover later meer). Ik vond de adventhuisjes zooo leuk. Die ga ik maken, sowieso. Vlug de printable downloaden. En voor de zekerheid heb ik ook de zwart-wit versie opgeslagen op mijn computer.

image

Toen de mail kwam met de info over mijn swapmaatje was me snel duidelijk dat dit een lastige swap zou worden. Lastig omdat mijn swapmaatje en ik zó verschillend zijn. Maar ook juist weer een uitdaging. En met de extra info ga ik mijn best doen om een zo leuk mogelijk swap-pakket samen te stellen.

Aan de slag

In deze post laat ik meteen zien hoe je de huisjes maakt.

Wat heb je nodig? De printables van de huisjes (klik op de foto hierboven voor de link). Schaar. Stanleymes, snijmat, lineaal. Lijm.

  1. Print de pagina’s uit op stevig papier. Knip of snij de huisjes uit langs de lijntjes.
  2. Om strak te kunnen vouwen maak je met de botte kant van het mesje een rillijn. Dit doe je op de achterkant van het figuur.
  3. Vouw de doosjes en plak ze in elkaar. Plak alleen de flapjes met de schuine kanten vast. (Dus niet de afgeronde flapjes)  Ik begon met de zijkant en vervolgens de bodem.
  4. Tenslotte vul je de huisjes met je kadootjes en vouw de dakjes dicht.

De inhoud

Het zijn best kleine huisjes, dus daar moeten ook kleine kadootjes in. Wat voor kadootjes zouden geschikt zijn? Hier een aantal ideetjes.

Kerstversiering, hangers, rolletje tape, zeepje, lipgloss, mini postit, chocolaatjes, pepernoten, kerstfiguurtjes, gummetje, stempel, sleutelhanger, ketting, armband… En vergeet niet een paar zelfgemaakte kadootjes toe te voegen, dat maakt het extra persoonlijk. Oh, en houd natuurlijk de wensen van de ontvanger in je achterhoofd 😉

Om nog niet teveel te verklappen – wie weet leest mijn swapmaatje toevallig deze post – ik niet alles zien. Foto’s van de inhoud volgen dus pas wanneer mijn pakket is verzonden en uitgepakt.

img_2484

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This