Een van de onderdelen die ik ga maken voor de handletteringswap is een A4-poster met quote. Bij het aanmelden kon je je favoriete teksten invullen. Dit is dan ook een van de teksten die mijn swapmaatje heeft opgegeven.

Op groter formaat ga ik vaak scheef schrijven, dus deze keer gebruik ik wat hulpmiddelen om een zooi mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Welke spullen leg ik klaar: mooi stevig papier, een vel met raster (lijnen), potlood (HB), gum, micron.

Als je de foto’s aanklikt kun je ze groter bekijken.

 

Tja, deze poster moest gewoon super mooi worden en omdat het een langere quote is wilde ik geen kans verspillen om het te verprutsen. Meestal ga ik meteen aan de slag met pen of stift maar deze keer maak ik eerst een opzet met potlood. Dit kan ik eventueel wat bijwerken voordat ik de tekst overtrek met pen. Daarnaast gebruik ik een raster om onder mijn papier te leggen. Hierdoor hoef je niet eerst met potlood hulplijnen te trekken (en dus achteraf weg te gummen) en kun je je concetreren op de letters. De lijnen gebruik ik vooral om recht/horizontaal te schrijven, maar ook om de verhouding van de verschillende letters en de lay out te bepalen.

Hieronder zie je het eindresultaat:

Pin It on Pinterest

Share This