Het is alweer een tijdje geleden dat ik op het Creative Life Event deze transferfolie en lijmpen kocht bij Imakin. Het was er tot nu toe nooit van gekomen om het ook uit te proberen. Toen ik naar de handletter inspiratie avond bij Creadinda zou gaan, bedacht ik me dat dit de ideale gelegenheid zou zijn. Ik heb ook nog wat te knutselen voor de swaps waar ik aan meedoe, dus dat kwam helemaal goed uit: de folie en lijmpen gingen mee!

Op de foto’s laat ik stap voor stap zien hoe je de folie gebruikt. En onderaan vertel ik wat ik ervan vind.

 

 

 

Omdat ik lui (?) ben heb ik meteen met de lijmstift een woord geletterd. Je kunt ook eerst een schets maken en die met de lijmpen overtrekken. Behalve tekst kun je ook decoraties maken met de lijm + folie. Zoals je ziet geeft het geen strak resultaat. Dit komt denk ik omdat ik de lijm uit de losse hand heb aangebracht en dus niet gelijkmatig is verdeeld. Ook de ruwheid van het kraftpapier zal een rol spelen. Gebruik je glad papier en breng je de lijm gelijkmatig aan zal het resultaat strakker zijn. Ik vind dit ‘ruwe’ juist wel zijn charme hebben en ik ben ook tevreden met het resultaat. De restanten van de gebruikte folie zijn nog wel te gebruiken op sommige stukjes. Ik zou aanraden om ook steeds zo dicht mogelijk op de rand de folie te gebruiken (dus niet het midden van het velletje).

De transferfolie die ik heb gebruikt is de iriserende folie. Ik heb gekozen voor bruin kraftpapier. Deze kleuren liggen best dicht bij elkaar dus je moet je werk echt in het licht bewegen om het resultaat te kunnen bewonderen. Ik vind het een prachtig effect!

Jammer: De punt van de lijmpen is 4 mm breed. Het lijkt me leuk als er ook een lijmpen te koop zou zijn met een dunne punt zodat je nog meer gedetailleerd lijm kunt aanbrengen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This