10 kadootjes

In mijn vorige bericht kon je zien hoe ik alle kadootjes heb ingepakt. Nu mijn swapmaatje haar pakketje heeft uitgepakt, zal ik hier ook delen wat de inhoud van het doosje was.

Eén van de voorwaarden van deze Handletteringswap is dat je 10 kadootjes kiest uit dit lijstje. Enkele items zijn verplicht, de rest mag je zelf bepalen. Dit geeft je een houvast en aan de andere kant misschien wel een uitdaging om eens buiten je comfortzone aan de slag te gaan.

Ook kon je swapmaatje bij het aanmelden haar voorkeur opgeven. Het is natuurlijk het leukste om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar het is geen verplichting.

Ik had vrij snel besloten om de voorkeuren die mijn swapmaatje had opgegeven te volgen. Dat betekende dat ik de volgende items zou gaan maken: 2 ansichtkaarten met geletterde quotes // 5 ronde stickers met geletterde woorden of quotes // 1 poster (A4-formaat) met geletterde quote // 1 woordslinger // 4 onderzetters met geletterde woorden of quotes //  boekenlegger met geletterde quote.

Verplichte items

Die glitterpen bleek nogal een dingetje. Uit de mode of razend populair en overal uitverkocht: nergens vond ik iets glitterigs om mee te schrijven. Daarom heb ik een superfijne fineliner ingepakt, eentje waar de serieuze letteraar niet zonder kan, haha. Om toch een glitteraccent in mijn pakketje terug te vinden heb ik voor een glitter tapeje gekozen. En nog wat andere washitape in kleuren die mijn swapmaatje (hopelijk) leuk vindt. Bij de kringloopwinkel kocht ik een fotolijstje en stopte daar een kaart in met de quote “life is better with friends”. De kaart (van Jots.nl) kocht ik bij een super leuke winkel (Plein 5) bij ons in het dorp.

Als laatste nam ik een tof kaartje waar ik een persoonlijke boodschap op schreef voor mijn swapmaatje. Deze “icecream makes you happy” kaart doet me denken aan een polaroidfoto, en kocht ik vorig jaar op vakantie op Texel. Het geeft me een heerlijk zomer/vakantie gevoel en vanwege het krijtbord vond ik het ook wel bij deze swap passen. Ik weet even niet wie de ontwerper is… Deze kaart is uitgegeven door Pickmotion: instagramkaarten met beelden van de tofste insta-fotografen over de hele wereld.

Keuzeitems

Als eerste ging ik aan de slag met de onderzetters. Deze zouden me het meeste tijd/werk kosten. Via een handletteringgroep op facebook kwam de tip voorbij over een setje bamboe onderzetters bij Action. Dus, hup naar Action! Aangezien ik zelf helemaal zin heb in de zomer leek het me leuk om een zomerse set onderzetters te maken met een fruit-thema. Op Pinterest vond ik genoeg inspiratie en al snel zat ik avonden achter elkaar te tekenen en te letteren. Ik ben zelf erg blij met het resultaat. (Dus Anouk, als je er niks aan vindt, mag je ze gerust terug sturen – haha.)

Voor de poster heb ik een tekst gebruikt die mijn swapmaatje zelf heeft opgegeven. In dit blog laat ik zien hoe ik te werk ben gegaan.

Toen ik bij Action was nam ik ook een doosje met houten decoschijfjes mee. Hiermee wilde ik de woordslinger maken. Een keer wat anders dan een slinger van papier, dacht ik. De quote “home is where my heart is” heb ik vervangen door “home is where my cat is”. Met op elk schijfje één letter. Een kleine knipoog naar die leuke huisdieren <3 cats.

Ook voor de boekenlegger was de quote “Home is…” mijn uitgangspunt. Deze keer werd het “… where the story begins”. Dat past mooi op een boekenlegger vind ik. Handlettering + aquarel + iriserende folie geeft deze boekenlegger subtiele maar verrassende details.

De iriserende folie gebruikte ik ook voor de ansichtkaarten. De quotes zijn opgegeven door mijn swapmaatje en ik heb deze keer voor wat meer kleur (roze, lichtblauw, mintgroen) gekozen. Hoe ik de transferfolie heb verwerkt kun je trouwens in dit blog lezen.

Als laatste heb ik nog wat korte teksten en woorden geletterd op vijf ronde stickers. Dit zijn wat meer algemene teksten die altijd leuk zijn om een kadootje mee in te pakken.

Extraatje

Als verrassing heb ik er ook een extraatje aan toegevoegd. Je zag het inmiddels al op de foto’s: een etui van een soort tyvek-achtig materiaal (dit lijkt op papier, maar is onscheurbaar). Ik heb een toepasselijke quote gevonden en met Posca markers erop geletterd.

Swapmaatje @Nouksan heeft al berichtjes gepost op haar instagram, ben benieuwd naar haar video binnenkort 🙂
[ link volgt binnenkort ]

Pin It on Pinterest

Share This