Als je mij volgt op instagram heb je tijdens instaswap niet veel sneak-peaks gezien. Alleen de laatste dagen heb ik jullie een beetje gespamd met foto’s. Hier dan (eindelijk) een blogje over de inhoud van het pakketje wat ik verstuurde.

Mijn “swapmaatje” omschreef op instragram dat ze van Natural,black,white,grey houdt. Ik heb mijn best gedaan om daar rekening mee te houden. Door de foto’s op haar account een paar keer te bekijken kreeg ik een beetje een idee van haar stijl en smaak.

Ik ken mezelf: als ik eenmaal lekker op dreef ben wordt het al gauw teveel. Dat is op zich helemaal niet erg natuurlijk, ik vind het leuk om te geven. Maar soms moet je gewoon een grens stellen.
Deze keer had ik bepaald:
– maximaal 10 kadootjes- ongeveer de helft zijn DIY kadootjes

Van een paar kadootjes is al een blog voorbij gekomen. Hieronder alle kadootjes op een rijtje:

nr01

1: bloemzaadjes, om in de lentesfeer te komen

nr02

2: een houten schijfje met naam (DIY)

nr03

3: een vaasje/waxinehouder (gekocht bij xenos)

nr04

4: een papieren slinger (DIY)

nr05

5: een serveerbordje (DIY)

nr06

6: zomerse armbandjes

nr07

7: theezakjes met persoonlijke labels (DIY)

nr08

8: snoepjes

9: bordje met quote (DIY)

nr10

10: een zwart-wit vogelhuisje

 

De zelfgemaakte kadootjes

Eigenlijk heb ik allemaak super simpele knutsels gemaakt: met weinig moeite toch een groot resultaat.

Hoe ik het serveerbordje en het bordje met de quote maakte kun je hier teruglezen.

Ook over de thee-labels schreef ik al eerder een blog.

Het houten schijfje met de naam erop is een beetje gebaseerd op deze knutsel. In plaats van beschilderen of tekenen heb ik er een houten letter op geplakt, en met witte verf op geschreven. Als beschermlaagje heb ik de bovenkant ingesmeerd met modpodge. Dit schijfje is leuk op je bureau, maar je kunt het bijvoorbeeld ook aan de muur hangen.
vogelhuisje
Voor de papieren slinger heb ik een oud boek gebruikt. Met behulp van papierponsen in drie maten heb ik een flink aantal cirkels uitgestansd. Deze heb ik onder de naaimachine aan elkaar gestikt, met steeds een klein stukje tussen elke cirkel. De tekst en de alinea’s geven een grappig grafisch – zwart-wit – effect. Je kunt natuurlijk allerlei soorten papier gebruiken. Zoals een oude atlas, foto’s, mooie patroontjes.

Het laatste kadootje, het vogelhuisje heb ik niet zelfgemaakt. Maar ik heb er op het laatste moment toch nog een persoonlijk tintje aan gegeven. Door met een witte lakstift op het dakje te tekenen.

Als alles ingepakt is komt misschien wel het lastigste onderdeel: een geschikte doos vinden. Alle kadootjes moeten natuurlijk ongeschonden op de plaats van bestemming aankomen. De eerste swap waar in aan meedeed heb ik als brievenbus pakketje verstuurd. Op zich een leuke uitdaging om een zo plat mogelijk pakket samen te stellen, maar ik vond het toch een te grote beperking. Voortaan zoek ik achteraf een doos waar ik in ga versturen.

alles-ingepakt

Alles ingepakt…

dedoos

… de doos zelf mooi ingepakt…

daar-gaaat-ie

… op pad naar het postkantoor…

Schermafbeelding 2016-05-04 om 15.58.31

Maar als je swapmaatje dan dit schrijft, is alle twijfel weg:

Wauw mijn instaswap is aangekomen..ik ben er onwijs blij mee @kameleonknutselt Zo ontzettend knap gemaakt en dat vogelhuisje met die tekst op de zijkant, heel gaaf gevonden… Heel erg bedankt en als dank heb ik er een filmpje van gemaakt… ook te zien op @pure_by_c_instaswap

En dan is het afwachten tot het pakket wordt bezorgd en uitgepakt. Het blijft altijd spannend, vallen de kadootjes in de smaak?

 

Schermafbeelding 2016-05-04 om 15.58.49

foto: pure_by_c

Pin It on Pinterest

Share This