Ik heb een nieuw project aangenomen. Een groot – maar ook heel bijzonder project: een heus klushuis!

Het huis is ongeveer dertig jaar geleden gebouwd, volgens ontwerp van Frans Heeren. Het is vandaag – 1 augustus 2016 – compleet gemeubileerd aan mij opgeleverd. De vorige eigenaar wilde het graag zelf opknappen, maar door tijdgebrek heeft hij toch de zware beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van het huis. Ik heb moeten beloven er iets moois van te maken; ik kan dan ook niet wachten om te beginnen.

Waar begin je bij zo’n project? Tja, een huis wat dertig jaar heeft leeggestaan heeft mischien niet veel geleden, maar toch is een flinke schoonmaakbeurt geen overbodige luxe. Dat haalt het stof uit de lucht en geeft meteen een helder beeld van wat er allemaal precies moet gebeuren. Tijdens de schoonmaak bleek ook al gauw dat er toch enkele bewoners zijn geweest: krakers?

Voor dat ik de eerste foto’s plaats zal ik een globale omschrijving geven van het huis. Het gaat om een ruime eengezinswoning. Op de begane grond een ruime woonkamer met aansluitend de eetkamer, waarvanuit de keuken bereikbaar is. Via een vaste trap bereik je de eerste verdieping met een badkamer en twee slaapkamers en een balkon. Op de tweede verdieping (vaste trap naar zolder) vind u nog twee kamers en een groot dakterras. De achterste kamer is voorzien van een dakkapel.

Klinkt als een droomhuis nietwaar? Ik heb er ook al jaren van gedroomd, om dit huis te mogen opknappen. Nu is het dan eindelijk zo ver. Ik zal jullie dan ook via dit blog mee laten kijken, en de vorderingen bijhouden.

Via het menu > klussen > klushuis, vind je alle posts van dit project bij elkaar…

 

PS, klustips zijn welkom, reacties onder de berichten zal ik zeker lezen en beantwoorden

Pin It on Pinterest

Share This