Eigenlijk ontstond deze knutsel toevallig. Ik was lekker bezig met mijn swap of een vogelhuisje, ik weet het niet eens meer. Maar soms ben ik zo lekker op dreef dat ik niet kan wachten tot Belize slaapt. Dan MOET ik gewoon knutselen. En tja, dan zit er niks anders op: dan laat ik mini-mi toch lekker meeknutselen.

Ik had laatst bij de Action deze berken-schijfjes gekocht. Nog niet echt een doel voor. Ze lagen op tafel en ik gaf er eentje aan Belize, dat was een schot in de roos, want kleuren op een stuk papier was echt niet interessant meer als mama ondertussen zulke leuke dingen maakt.

De eerste krassen met kleurpotlood van jouw dreumes zijn vaak erg bijzonder. Maar alle ‘krassen’ daarna doe je eigenlijk niks mee. Ik heb voor Belize een dummy-boek gekocht zodat we in ieder geval geen last hebben van losse tekeningen. Ze kan naar hartelust kleuren/ krassen/ scheuren/ stickertjes plakken (en er weer af halen). Soms moet ik meehelpen met kleuren. Super leuk. Om haar zo bezig te zien, maar ook om al haar artistieke uitspattingen bij elkaar te bewaren. En wanneer er iemand jarig is? Ja dan geef ik haar een extra mooi papiertje, zodat we een tekening kado kunnen geven.

image image

Deze keer was dat dus geen papiertje, maar een schijfje hout. Haar potloodstrepen oogden fijn en minimalistisch (klink ik nu als een kunstkriticus 😛 haha). Met wat modpodge smeerde ik de bovenkant van het schijfje in, en liet het vernislaagje drogen. Zo bleef het mooi!

knutsel

Hoppa! Ineens hadden we een spontaan kadootje voor oma. Een mini schilderijtje? Of een super leuke onderzetter! En “toevallig” was oma deze week jarig. Samen hebben we het schijfje mooi ingepakt en… wat denk je? Oma was er super blij mee!

image

PS: Belize is pas 1,5 dus die laat ik heus niet zelf met lijm kliederen. Op de foto zit de tube veilig dicht en ik houd haar goed in de gaten.

Pin It on Pinterest

Share This