Ik postte deze foto op instagram, en ik merkte dat iedereen erg nieuwsgierig werd.

Het is een enorm ingezoomde foto van… tja, de titel van dit blog verraad eigenlijk al hoe we dit maakten.

Wat heb je nodig voor deze dreumesknutsel?

  • lege toiletrolletjes (mijn dochter was zo enthousiast dat ze vroeg of ze een volle rol mocht afrollen… “Eh nee popje”)
  • een bordje of palet (ik gebruikte een wegwerp barbecuebordje)
  • verf (Kids Creative plakkaatverf, Action)
  • grote vellen wit, stevig papier
  • bescherming voor tafel en kleding (kliederschort, tafelzeil etc)

Voor een dreumes of peuter hoeft de knutseltijd helemaal niet lang te duren. Als het te lang duurt kun je er van uitgaan dat de verf op plekken komt te zitten waar jij dat liever niet hebt. Blijf er gezellig bij, en doe gewoon mee. Zo merk je ook meteen wanneer het tijd is om op te ruimen.

Zet alle spullen klaar om aan de slag te gaan, en doe van elke kleur verf een kleine klodder op het bordje. Aan de slag! De eerste afdrukken zijn blauw, geel of rood. Maar dan ontdekt je kindje dat de kleuren door elkaar ook mooi zijn… Laat zijn/haar creativiteit lekker gaan, en leg meerder vellen klaar. Binnen een mum van tijd liggen er drie heuse kunstwerken te drogen!

Met een toiletrol stempel je rondjes. Maar als je er een vouw of deuk in maakt kun je een heleboel andere vormen stempelen. Wat zie je als je de vormen tegen elkaar aan stempelt? Of half over elkaar heen? Zo maak je een rups, vlinder, hartje, balonnen… Etc

Ga jij ook aan de slag met deze knutsel? Ik ben heel benieuwd jaar jullie creaties! Stuur me een foto via facebook en je ziet ze binnenkort terug op mijn website.

Pin It on Pinterest

Share This