Nu de kadootjes zijn uitgepakt, natuurlijk ook een verslagje van de kadootjes die ik heb gemaakt.

Mijn Swapmaatje had de volgende info opgegeven:

Dit vind ik leuk: Kleurrijke, vrolijke dingen. Alles wat uit de natuur komt. Grijstinten voor de rust.
Hier houd ik echt niet van: Zwart en kant.

Ik wist dat zij twee kinderen heeft. En omdat ik pas nog bij haar thuis geweest ben wist ik ook welke kleuren zij in huis heeft.

1. Het eerste kanootje had ik snel bedacht, ik had een leuke tekst gevonden op internet en deze wilde ik graag handletteren. Ik bedacht me dat ik nog een mooie plank in de schuur had staan, die ik hier perfect voor kon gebruiken. (Door de afmetingen kwam dit cadeautje een beetje imponerend over, maar dat is nooit mijn bedoeling geweest.)
Als je nog niet zo handig bent met handlettering, kun je ook een tekst op de computer typen in een mooi lettertype. Print de tekst uit en neem het over op je plank of canvas met behulp van carbonpapier. Zo krijg je een dun lijntje die je vervolgens netjes kunt overtrekken/inkleuren. Op hout heb ik gebruik gemaakt van Posca markers in verschillende blauwtinten, en verschillende puntdiktes.

2. Nummer twee is een heel simpel cadeautje, geïnspireerd op een cadeautje wat ik zelf in de adventswap heb ontvangen. Omdat knutselen met de kinderen nog leuker is. Op de website van Mr. Printable heb ik een aantal leuke knutselideeën gedownload. Ik heb alles uitgeprint op stevig (gekleurd) papier. En dat was dat.

3. Het derde kadootje werd er een in kerstsfeer. Deze tak heb ik afgelopen herfst in het bos gevonden, de perfecte tak om te versieren met een paar leuke kersthangers. Enkelen had ik al thuis liggen, en sommigen heb ik speciaal gekocht. Een uil, sneeuwvlok, hert, wol, hout. Alles uit de natuur is leuk. Uit mijn verzameling lintjes koos ik voor verschillende blauw- wit- en grijstinten. De hangers hangen op verschillende hoogtes zodat er een mooi evenwicht ontstaat. Tadaaaa!

4. Hier heb ik het langste over nagedacht. Ik wilde graag een cadeautje maken “om op te eten”. Maar aangezien ik niet de grootste keukenprinses ben, is ook dit weer een cadeautje geworden wat bestaat uit ingrediënten. Ik vulde een klein weckpotje met chocolademelkpoeder (ongeveer halfvol). Daar bovenop een paar marschmallows, die smelten straks lekker weg in de hete chocolademelk. Mmmm. Ohja, om deze warme drank extra warm te maken deed ik er een klein flesje Amaretto bij. Voor de kids deed ik er ook een extraatje bij: Een zakje met drie marshmallows, een paar zoute pepsels, speculaasbolletjes en een oranje dropje. “Zullen wij een sneeuwpop maken?”

Pin It on Pinterest

Share This