Ik drink graag thee. Juicy Rooibos is momenteel mijn favoriet. Een stukje chocola erbij mag, soms.

Ik heb geen idee of mijn swapmaatje een koffie-type of een thee-type is. Maar dat is dan het risico wat ik neem, bij gebrek aan persoonlijke informatie. Lekkere thee is altijd een leuk kadootje. Ik wilde graag nog een diy-swap-kadootje maken voor in het pakketje. Dus twee vliegen in één klap, dacht ik zo: theezakjes met zelfgemaakte labels.

Mijn swapmaatje houdt van zwart & wit en ik heb al een paar keer leuke quotes op haar account voorbij zien komen. Deze quotes ga ik gebruiken voor de theezakjes. En ik heb er nog een paar andere bij gezocht. Ik heb trouwens gewoon kant en klare theezakjes gebruikt, en daar de oorspronkelijke labels en envelopjes af gehaald. Je kunt ook zelf zakjes maken en daar losse thee in doen.

1. Maak een ontwerp op de computer of gebruik mijn ontwerp (of met de hand, als je mooi kunt tekenen of schrijven.) Uitprinten en snijden.
2. De kleine labeltjes die ik maakte zijn 2,5 cm en de grote ‘envelopjes’ zijn 7 cm. Je kunt kiezen voor één ontwerp of juist allemaal verschillende. Het is ook leuk om foto’s te gebruiken.

theelabel01 theelabel02

3. Ik heb gekozen voor een ontwerp met een dikke zwarte rand omdat ik dat bij de ontvanger vind passen. Het is meteen makkelijk met uitsnijden en vouwen.
4. De kleine labeltjes vouw je dubbel, doe wat lijm op de ene helft en vouw het label dubbel met het touwtje van het theezakje ertussen. Dit doe je bij alle zakjes.

theelabel03 theelabel04

5. De grote ‘envelopjes’ vouw je ook dubbel, maar doe alleen een beetje lijm op de randjes, zodat je het theezakje erin kunt doen zonder dat het vastplakt aan het envelopje.
6. Tenslotte stop je alle theezakjes in een mooi papieren envelop en plak je het dicht. Ik gebruikte ik een extra label als sluitzegel. Zo is het meteen in stijl ingepakt.

Wil je ook deze thee-labels met bijpassende envelopjes maken?
Je mag mijn ontwerp gebruiken. Je kunt de pdf downloaden via onderstaande link.

Printable: thee-labels-zwart-wit

 

Pin It on Pinterest

Share This